Skip to content

Autoweek.nl: Supergoedkope Dongfeng BOX nu ook voor Nederland

by Redactie on

Vorige week hoorden we dat de goedkope elektrische auto van Dongfeng, de BOX, in Zwitserland en Noorwegen is gearriveerd. Nu blijkt dat dit ook voor Nederland het geval is, en weten we een Nederlandse prijs. Eén ding is zeker: de BOX biedt opmerkelijk veel waar voor je geld.

 

Het Chinese Dongfeng kennen we in Nederland nog nauwelijks, maar dat gaat veranderen. Het bedrijf is al min of meer actief met luxemerk Voyah, maar wellicht nog interessanter is de auto die we als BOX of Nammi BOX kennen. Die naam wisselt wat, maar het autootje zelf is in alle gevallen een compacte elektrische hatchback met een veelbelovend laag prijskaartje. Vorige week hoorden we al dat de Zwitserse en Noorse prijzen sterk uiteenlopen, vandaag is het tijd voor een Nederlands prijskaartje.

In Nederland heet de auto in kwestie Dongfeng BOX. Geen Nammi dus vooralsnog, wel zo overzichtelijk. De auto is er als Style Edition en Launch Edition, waarbij die laatste ongetwijfeld tijdelijk is. De vanafprijs van de Nammi BOX is €21.990 en geldt voor de Style Edition. Die versie heeft 95 pk, een accu van 31,4 kWh en een actieradius van 230 kilometer. De Style heeft standaard een 12,8-inch touchscreen, automatische airco, een achteruitrijcamera, sfeerverlichting en keyless entry.


1l248u6tw21n05_1200

Voor slechts €1.000 meer heb je de Dongfeng BOX Launch Edition. Voor €22.990 biedt die versie niet alleen meer uitrusting, maar ook een grotere accu van 42,3 kWh en een bijbehorend WLTP-rijbereik van 310 kilometer. De uitrusting mag gerust opmerkelijk worden genoemd voor een auto in dit prijssegment. De Dongfeng BOX Launch Edition heeft standaard 17-inch lichtmetaal, een 360-graden-camera, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met ventilatie (!), adaptieve cruise control en V2L-functionaliteit. Uiteraard komen beide versies van de Dongfeng BOX in aanmerking voor €2.950 subsidie, zo lang die nog bestaat. De BOX arriveert als het goed is al in oktober in Nederland, de basisversie volgt volgend jaar.